PERSBERICHT: Fly Allways doet tweede grote stad van Cuba aan

PERSBERICHT

Fly Allways doet tweede grote stad van Cuba aan

Nadat het Surinaamse Fly Allways, op 9 augustus jongslede haar inaugurele vlucht succesvol heeft uitgevoerd naar Havana de  Cuba, was het op vrijdag 27 october 2017 de beurt aan de tweede grote stad van het eiland, Santiago de Cuba, om deze eer te beurt te vallen.

Enkele hoogwaardigheidsbekleders waaronder Financien minister Gilmore Hoefdraad vlogen samen met Fly Allways CEO  Amichand Jhauw naar dit cultureel centrum van Cuba. De delegatie uit Suriname is op de Antonio Maceo Grajales luchthaven grootst ontvangen door vertegenwoordigers van het plaatselijk bedrijfsleven en hoogwaardigheidsbekleders van de Cubaanse overheid

Santiago de Cuba ligt op ruim 870 kilometers ten oosten van Havana in bergachtig gebied. De stad staat niet alleen  bekend om haar culturele activiteiten,  maar ook om het studentenleven en de vele toeristiche bezienswaardigheden.  Santiago de Cuba kent een Caraïbische sfeer omdat het ligt  tegenover Jamaica en Haïti, in tegenstelling tot Havana, dat tegenover Florida ligt. De stad met ruim 400.000 inwoners,staat ook bekend om haar tradionele dansen, met name de Son, welke als basis heeft gediend voor de Salsa and de Guaguancó. Maar bovenal staat Santiago bekend om haar Carnaval welk wordt gevierd in Juli. Gedurende dit feest wordt  Conga muziek gespeeld op straat, met een tradionele trompet de  Trompeta china.

Volgens Amichand Jhauw zijn de plannen om Santiago aan te doen ruim een jaar terug begonnen. En dit op verzoek van zowel de Surinaamse als Cubaanse overheid als ook touroperators.  Een grondig marktonderzoek volgde welk heeft aangetoond dat de markt aanwezig is en dus kon de start beginnen van een route die de beide landen rechtstreeks zal verbinden. Omdat het de eerste lijnvlucht is, keert het Fly Allways toestel pas de volgende dag, zaterdag 28 october naar Paramaribo en niet dezelfde dag zoals gebruikelijk is. Tientallen Cubaanse toeristen hebben geboekt om mee te reizen.Zij keren een week later terug op de vlucht van vrijdag 3 november aanstaande.

Leave a Reply